Így már csak az övé az asszony...

HIV-vírussal fertőzte meg alvó feleségét

HIV-vírussal fertőzte meg alvó feleségét egy vírushordozó új-zélandi férfi: így akarta elérni, hogy neje újra vele töltse az éjszakákat.

2009.12.07 19:00MTI

A bíróság elé tárt bizonyítékok szerint a 35 éves férfi legalább kétszer megszúrta az asszonyt egy a saját vérével átitatott varrótűvel. A család 2004-ben költözött Új-Zélandra. A bevándorlás miatt végrehajtott rutin egészségügyi vizsgálaton derült ki, hogy a férfi a HIV-vírushordozó, felesége és kisgyermeke azonban nem. A nő a közös gyerek érdekében maradt csak férjével, de a fertőződéstől való félelme miatt nem volt hajlandó többet szexuális kapcsolatot létesíteni vele. Májusban azonban a nő egy szúrást vett észre csípőjén.

Négy hónappal később egy rutinvizsgálaton kiderült, hogy ő is HIV-pozitív lett. Mikor a feleség kérdőre vonta hitvesét, a férj azzal védekezett, hogy ő csak azt akarta: a nő osztozzon vele sorsában, és maradjon vele. A férfire akár 14 év börtön is várhat, ügyének tárgyalása 2010-ben kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.