Meddőséget okozhat a számítógép-használat?

Ne internetezzen sokat! Csökken a spermaszáma

A számítógép-használat és a spermaszám csökkenése közötti összefüggést igazolnak egy dél-kínai egyetemisták körében végzett, most közzé tett felmérés eredményei.

2009.11.28 17:05MTI

A Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen vizsgált egyetemista fiúk több mint ötven százalékánál a túlságosan sok internetezés a meghatározó oka a körükben jellemző alacsony spermaszámnak - jelentette helyi forrásból a chinanews.com.

Az okok kutatása az után kezdődött, hogy a helyi egyes számú kórház kizárólag férfibetegségekkel foglalkozó részlege a térségből vizsgálatra hívott be 19 egyetemről és főiskoláról összesen 217 önkéntes spermadonort. Ennek során a szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy a hallgatók 56,7 százalékos spermaszáma "abnormális".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.