Pocival is mozogni kell

A terhesség alatti testedzés jót tesz

A Madridi Műszaki Egyetem kutatásai szerint a terhesség vége felé végzett testedzés nem károsítja a magzatot, és egyaránt jót tesz az édesanyának és az újszülöttnek is.

2009.11.25 16:05medipress.hu

"A második és harmadik trimeszterben végzett testedzés egyáltalán nem károsítja a magzatot" - nyilatkozta Jonathan R. Ruiz, a svéd Karolinska Intézet kutatója, aki a madridi egyetemmel közösen készült kutatás vezetője. A kutatási eredmények szerint az édesanya és a gyermek egészségére is jó hatással van, ha az anya a terhesség ideje alatt is fizikailag aktív életet él.

A kutatásban összesen 160, 25 és 35 közötti egészséges nő vett részt. "Eredményeink szerint a magzat testsúlyára és méretére egyáltalán nem hat károsan, ha az édesanya testedzést végez a terhesség második és harmadik trimeszterében, ezért a fizikai aktivitás ajánlott minden kismamának" - nyilatkozta Dr. Ruiz. A részletes kutatási eredmények az 'International Journal of Obesity' című szaklapban olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.