Együtt kell élni a striákkal?

Nemcsak a nőknek vannak terhességi csíkjai!

Napjainkban sok embernek kell együtt élnie a terhességi csíkjaival, más néven a striákkal, ami már a nevéből adódóan is sok rossz következtetésre adhatna okot. Vajon mi az igazság a striákkal kapcsolatban?

2009.10.15 18:05topshop.hu

Kinek kell együtt élni vele és van-e egyáltalán olyan, aki megúszhatja?

Eloszlatjuk a tévhiteket!

1. Csak a nőknél alakulnak ki terhességi csíkok

Terhességi csíkok a férfiaknál és a gyerekeknél is kialakulhatnak. Különösen azok a férfiak hajlamosak rá, akik sok súlyt emelnek és hirtelen megnő az izomzatuk. Azok a férfiak is veszélyeztetettek, akik más okokból híznak meg hirtelen.

2. Csak a terhes nőknél alakulnak ki terhességi csíkok

Az igaz, hogy a terhes nők 90%-ánál kialakulnak striák, de terhességi csíkjai másoknak is lehetnek. Bárkinél, akinél hirtelen súlygyarapodás fordul elő, kialakulhatnak terhességi csíkok, és ebbe beletartoznak a kamaszodó gyerekek és a súlyemelők is.

3. A terhességi csíkok a fogyással együtt eltűnnek

Bizonyos terhességi csíkok valóban elhalványulnak a fogyás után, de a legtöbb továbbra is meglátszik. Az elvékonyodott bőr, amelyen már kialakultak a striák, nehezen jut vissza eredeti állapotába.

4. A terhességi csíkok kialakulását nem lehet megelőzni

Léteznek olyan módszerek, amelyekkel csökkenteni lehet a terhességi csíkok kialakulásának esélyét.

A lista élén a megfelelő étrend és táplálkozás áll. Ez segít a testsúly és a bőr egészséges állapotának megtartásában. Ha hathatósabb segítségre van szüksége, használjon stria elleni bőrfeszesítő krémet is.

5. Csak szépészeti műtéttel lehet kezelni a terhességi csíkokat

A szépészeti beavatkozáson kívül számos módon lehet kezelni a terhességi csíkokat. Néhány a lehetőségek közül: kémiai hámlasztás, lézerterápia és villanófény kezelés valamint létezik számos stria elleni krém is...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.