Minden betegség az arcunkra van írva

Terhesség alatti fogromlás, hajhullás, striák - hogyan előzzük meg?

A várandósság során sokminden eléri a nőket: gondoljunk csak a striákra, a fogak romlására vagy a hajhullásra.

2008.02.27 18:52babavilag.hu

Természetesen ezekre a problémákra is van megoldás. Nem is akármilyen: homeopátiás megoldás. A Schüssler sók ugyanis a várandósság alatt is használhatók. Mint azt Dr. Farkas Orsolya homeopata orvos elmondta, minden betegség és betegségekre való hajlamosság az arcunkra van írva.

Annak is jelei vannak az arcbőrön, ha számítanunk kell arra, hogy fogaink a terhesség alatt elkezdenek romlani: ilyenkor a szem alatt ún. kockaredők és barnás elszíneződések jelennek meg. (A vashiány tünetei is hasonlók: a szem alatt, a fülön, az arcon és a homlokon jelennek meg elszíneződések, melyek vöröses-feketések) 

Ha valaki úgy indul neki a terhességnek, hogy a kalciumháztartása nincs rendben, a második-harmadik trimeszterben elkezdhetnek romlani a fogai. A fellépő kalciumhiányos állapot intő jele lehet, ha a fogvégek átlátszóvá kezdenek válni. Érdemes gyakran vizsgálni otthon, a fény felé tartva a fogakat, s nem véletlen az sem, hogy a terhesség alatt rendszeresen kell fogorvoshoz járni. 

A fogak romlása megelőzhető a Schüssler sók alkalmazásával és a megfelelő - tejtermékekben gazdag - táplálkozással. A striák megelőzésére is 2-3 hónapos kúra javasolt a fent említett sók használatával. 

A kötőszövete rugalmasságáért felelős sók megadják a szervezetnek azt az információt, hogy mit hova kell beépítenie, így nem alakul ki az ásványi anyag-hiányos állapot és azon keresztül sok bőrprobléma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.