Az sem mindegy, hány év van a partnerek közt

Alááshatják a tizenévesek szexuális éhségét a túlórák

Ha a tizenévesek sokat dolgoznak nem megfelelő környezetben, az kihathat a szexuális egészségükre is.

2009.09.02 13:40medipress.hu

Jose Bauermeister, a Michigani Egyetem kutatója szerint az önbecsülés és az alkoholfogyasztás is szerepet játszik. A részmunkaidőben dolgozó fiatalok szinte minden téren jobban járnak, mint azok, akik egyáltalán nem dolgoznak, azonban bizonyos fenntartásokkal.

A vizsgálatban a michigani Flintben élő fiatalokat követtek nyomon 14 éves koruktól 25 éves korukig, hogy meghatározzák, mi befolyásolja a szexuális partnerek közti korkülönbséget.

A lányok általában eleve idősebb fiúkkal és férfiakkal randevúznak, azonban a megfelelő felügyelet nélkül, felnőttek között végzett túl sok munka hatására különösen a fiatal lányok jönnek össze idősebb partnerekkel.

Az életkor és a munkaórák száma 18-19 éves kor felett nem játszik szerepet.

"Rendben van, hogy a gyerekeink dolgoznak. Azonban fontos meggyőződni arról, hogy biztonságos környezetben dolgoznak"
- mondta el Bauermeister.

"A szülőknek fel kell tenniük a megfelelő kérdéseket és megbizonyosodni arról, hogy a hely biztonságos a gyermekeik számára."

Emellett az önbecsülés és az alacsony alkoholfogyasztás ellensúlyozhatja a túl sok munkát. Ezek védenek a kockázatos szexuális viselkedéstől is.

A 14 éven felüli lányok, a középiskolából kimaradt és az alkoholt fogyasztó fiatalok általában idősebbekkel randevúznak, míg a fiúk 18 éves korukig általában korukbeli, majd fiatalabb lányokkal.

A felvilágosító kampányoknak az önelfogadást is hirdetnie kellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.