Fontos tényező a szexuális másság

A melegek és a biszexuálisok gyakrabban keresik fel a pszichiátert

A melegek, leszbikusok és biszexuálisok kétszer olyan gyakran fordulnak szakemberhez mentális és drogproblémákkal, mint a heteroszexuálisok, tette közzé fel egy amerikai tanulmány.

2009.08.18 17:31medipress.hu

A kutatók 2 074 ember adatait elemezték, akik részt vettek a Kaliforniai Egészségügyi Felmérésben. Eredményeik szerint a melegek, leszbikusok és biszexuálisok 48,5 %-a fordult szakemberhez mentális problémák vagy droghasználat miatt az elmúlt évben. A heteroszexuálisok körében ugyanez az arány 22,5 % volt. A kutatás azt is felfedte, hogy a leszbikusok és a biszexuális nők kezeltették magukat a leggyakrabban, míg legritkábban a heteroszexuális férfiak keresték fel az orvost.

Közismert tény, hogy a nők általában véve is gyakrabban veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A tanulmányból pedig az is kiderül, hogy a szexuális másság is egy fontos tényező. A leszbikus és biszexuális nők nagyjából kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz mentális gondokkal vagy kábítószer-függőséggel, mint heteroszexuális társaik.” – nyilatkozta a tanulmány szerzője, Susan Cochran. A nagyobb fokú diszkrimináció, erőszak és egyéb stresszhelyzetek magyarázhatják azt, hogy a melegek, leszbikusok és biszexuálisok miért betegszenek meg gyakrabban.

Az, hogy a homoszexualitást történelmileg betegségnek tekintik, okozhatja azt, hogy hajlamosabbak kezelésre járni, mivel a homoszexualitást és a hozzá kapcsolódó problémákat mentális zavaroknak tekintik.” – mondta Cochran.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.