Szeretkezzen - és a fejfájásnak is annyi!

5 ok, amiért érdemes még gyakrabban összegyűrni a lepedőt

Valószínűleg hallotta már, hogy a szeretkezés egészséges. Van még egy-két kellemes "mellékhatása", ami megkönnyíti és kiegyensúlyozza az életét.

2010.08.09 17:14

Nem fog állandóan az egészségi állapota miatt aggódni, sőt a fejfájást is elfelejtheti, ha Ön is gyakrabban gyűri össze a lepedőt párjával.

A szex megszűnteti a fejfájást

Bizony! A szeretkezés az oxytocin nevű hormon termelését növeli, ami segíti az endorphinok kiválasztását, ami olyan a szervezetnek mint a morfium, és egyszerűen semlegesíti a fájdalmat!

Csökkenti a stresszt, segíti a jó alvást


Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres és kielégítő ágymutatványok boldoggá és optimistává teszik az embert és így könnyebben kezeli a stresszt is! A szexuális frusztráció kifejezés tehát nem jár messze az igazságtól. Az orgazmus után nyugodtabbak vagyunk, így könnyebben alszunk el. A nyugodt alvás pedig elengedhetetlen a stresz leküzdéséhez.

Serkenti a vérkeringést

A szerelmeskedés, olyan mintha edzene, és a hatása is hasonló. A megnövekedett szívritmusnak köszönhetően, a vérkeringés felgyorsul, és az agyhoz több oxygen jut, így ilyenkor a gondolkodás is felélénkül. A gyorsabb vérkeringés segít a szemetet "kisöpörni" a szervezetből!


Ne csak a dohányosok szeretkezzenek az életükért

Legalább két orgazmus hetente meghosszabbítja a várható élettartamot. Az orgazmus hatására, a szervezet kiválasztja a DHEA nevű hormont, ami erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, fiatalítja a bőrt és antidepreszánsként működik! Az erős immunrendszer, stressz mentesség = hosszú, vidám élet. Erre mindenkinek szüksége van!

A szex segít megőrizni önbizalmát


Hiszi vagy sem, egy fél órás aktív, szerelmes együttlét során, akár 150 kalóriát is elégethet. Tehát a felesleges kalóriáktól könnyedén, sőt örömmel és élvezettel szabadulhat meg. Ráadásul a rendszeres légyottok során a testtudatunk is nő, így magabiztosabbak és boldogabbak lehetünk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.