Nehézséget okozhat szeretkezés előtt!

Erotikazokni: hogyan húzzam fel?

Akár most esel át a tűzkeresztségen, akár már háromszázadszorra vagy együtt nővel, az óvszer helyes felhelyezése bizony nehézséget okozhat. Hogyan tedd fel biztonságosan? Hogyan bizonyosodhatsz meg róla, hogy az óvszer még mindig jó?

2009.03.06 16:23rtlbulvar.hu

Ellenőrizd az óvszert!

Először is, mindig tartsd száraz, hűvös helyen az óvszert! A kesztyűtartóban, pénztárcában vagy a farzsebben tartott gumik sokkal könnyebben elszakadnak, mint amiket egy fiókban vagy más, ehhez hasonló biztonságos helyen tárolnak. Mielőtt felbontanád az óvszert, vess egy pillantást a szavatossági idejére – igen, az óvszereknek is van lejárata! Óvatosan nyisd ki, nehogy a csomagolással együtt magát a gumit is elszakítsd!

Ezután nézd meg az állagát.

Például, ha síkosított az óvszer, akkor nedvesnek kell lennie, amikor felbontod, máskülönben már ne használd! Ha a legkisebb gyanúja is felmerül annak, hogy valami gond lehet az óvszerrel, akkor inkább dobd el és próbálkozz egy másikkal! A felhelyezés Az óvszer felhelyezésére általában már túlfűtött szituációban kerül sor, de ha teljes sötétségben veselkedsz neki a dolognak, nagyobb esélyed van rá, hogy valamit elszúrsz.

Lassan görgesd végig a péniszeden az óvszert, de közben bizonyosodj meg róla, hogy nem maradtak benne levegőbuborékok. Hogy elkerüld a fertőzéseket, a kezeid és a péniszed is legyen tiszta!

Légy nagyon óvatos: közösülés előtt nehogy sperma kerüljön az óvszer külső felére, mert akkor hiába minden elővigyázatosság – se a nemi betegségektől, se egy nem kívánt terhességtől nem lesztek védve.

Az eltávolítás

Az eltávolításnál az óvszer végét fogd meg, majd húzd le lassan. Így elkerülheted, hogy akár csak egy csepp sperma is elhagyja az óvszert. Azért biztos, ami biztos, fordulj el teljesen a partneredtől, amikor ezt a műveletet végzed. A használt óvszert pedig tedd mondjuk egy papírzsebkendőbe, és dobd a kukába! A szerszámodat és a kezeidet pedig mosd meg szappanos vízzel, mielőtt újra a partneredhez nyúlnál! Tippek és tanácsok

Ha használat közben elszakad a gumi, azonnal távolítsd el, mosd meg a péniszedet, majd helyezz fel egy másikat! Arra figyelj, hogy az óvszernek mindig jól kell illeszkednie – ha nem kényelmes, ha levegő marad benne, vagy ha túl bő, akkor valószínűleg túl nagy méretet választottál.

De az is veszélyes lehet, ha túlságosan kicsit, vagy szorosat veszel – ha az óvszer „gyűrűje” nem illeszkedik megfelelően a péniszed tövére, akkor nem negfelelő méretű kondomot vettél. Ne félj kísérletezni a különböző típusokkal addig, amíg meg nem találod a neked valót!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.