A nők beérik a középszerű szexel is

Mitől hangolódik le egy nő szeretkezés után?

A nők elvárásai az élet majdnem minden területén magasak, de ha szexre kerül a sor leadnak az igényeikből.

2009.01.28 08:49medipress.hu

A Virginiai Egyetem női szexualitást kutató pszichiátere, Anita Clayton szerint a nők a szexuális kielégítetlenségüket titokban tartják és párjukat sem világosítják fel. „Ha a férfiaknak zavar támad a szexuális életében, egyből orvoshoz futnak és megoldást keresnek. A nők azonban nem ezt teszik. Ők későbbre napolják a problémát és megpróbálnak nem foglalkozni vele.”- mondta Clayton. Clayton felmérések és a klinikai tapasztalatai alapján sok információt gyűjtött össze a nők szexuális életéről.

A nők többsége gyakran házassági problémákkal vagy depresszióval keres fel, és csak akkor említik a szexuális problémáikat, amikor közvetlenül rákérdezek.” - mondta Clayton.

Clayton szerint az alábbi faktorok komoly szerepet játszanak a nők szexuális kielégítetlenségében:

• A szex sok nő számára a tennivalók listáján szerepel, aminek köszönhetően aszeretkezés kötelességé válik.

• A nők nem tudják kielégíteni az érzelmi igényüket szex közben- és az orgazmus sem garancia erre

• Sok nő a média szereplőihez hasonló testalkatot szeretne, és boldogtalan, hogy ez nem adatott meg neki

• Sok nő nem meri elmondani párjának, mit szeretne az ágyban, mivel fél, hogy a partnere megsértődik vagy elhagyja emiatt.

• A gyógyszerek, többek között az antidepresszánsok csökkentik a libidót és az orgazmus elérésének valószínűségét.

Néhány nő azzal a panasszal fordul pszichiáterhez, hogy nehezen jut el az orgazmusig vagy csökkent a libidója. A legtöbbnek valójában az a problémája hogy csalódott a szexben”- mondja Clayton.

Mi az a középszerű szex?

Amikor a nők nincsenek ráhangolódva a szexre, nincsenek a megfelelő érzelmi állapotban. Ennek ellenére elérhetik az orgazmust, csakhogy sok nő számára nem ez az érzés a legfontosabb elérendő cél a szeretkezés során”'- mondta a szakember.

Mivel a nők nem tudják, pontosan miért is hangolódnak le annyira szeretkezés után, sokszor azt hiszik, az ő hibájuk, hogy nem volt jó a szex illetve sokszor fel sem hozzák a témát partnerük előtt. Mindehhez még hozzáadódik az is, hogy a nők kevésbé vannak tisztában saját szexuális vágyaikkal, mert sok vallási vagy szocio-kulturális előítélet szerint ezek szégyenteljes gondolatok egy nő számára.

Ráadásul nők testüket a külső hatások alapján ítélik meg, ami szintén kevésbé vonzóvá teheti a szexet számukra. Clayton szerint a nők nagyon kényesek a megjelenésükre és állandóan hasonlítgatják magukat a média szereplőihez, ezért általában mindig frusztráltak és hiányérzetük van.

A munka és a család szerepel elöl a prioritási listán, a szex csak az utolsó helyek egyikén kullog. Mi nők elfogadjuk a szexuális kielégítetlenség tényét, pedig nem kellene ezt tennünk.”' - nyilatkozta Clayton.

A szakember szerint a teljes szexuális kielégüléshez mindkét félnek figyelembe kell vennie a következőket:

• A tökéletes test önmagában nem garantálja a tökéletes szexet. Nem kell bombázónak lenni ahhoz, hogy egy jót szeretkezzünk.

• A magabiztos szexuális attitűd és a nyitottság az érzelmek felé elvezet a nagyszerű szexhez.

Fontos, hogy a nők elsőbbséget adjanak a szexnek - nyugodtan halasszák a mosást másnapra. A férfiak kérdezzék többet a nőket arról, hogy mi a jó neki az ágyban. Annak érdekében pedig, hogy több idő jusson a szexre, a férfiak segíthetnének a házimunkában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.