Mindennapi életünk befolyásolja álmainkat

Mindkét nem a szexről álmodik

Egy új tanulmány szerint-amely az álmok szexuális tartalmának valódi természetét hivatott feltérképezni- álmaink körülbelül 8 százaléka férfiaknál és nőknél is egyaránt szexuális tartalmú.

2009.06.13 16:20medipress.hu

A nőknél ez a 40 évvel ezelőtti eredményekhez képest növekedést mutat, de ez valószínűleg csak azt jelenti, hogy most már szabadabban beszélnek ők is szexuális tartalmú álmaikról.  A Montreali Egyetemen végzett felmérésben 3500 férfi és nő vett részt.

Ők egy ideig minden éjjel lejegyezték álmaik tartalmát. Maga a szexuális együttlét fordult elő leggyakrabban a részt vevők álmaiban, ezt a csókolózás, a különféle fantáziálások és az önkielégítés követték.  Az orgazmus a szexuális tartalmú álmok csupán 4 százalékában fordult elő nőknél és férfiaknál egyaránt. Anők álmaiban ezt elvétve (4 százalékban)az álom másik szereplője élte át.

Férfiaknál ez a jelenség nem fordult elő. Jelenlegi vagy volt partnerek a nők álmainak 20, míg a férfiak álmainak 14 százalékában szerepeltek. Az ő álmaikban a nyilvános szex és a több partnerrel való együttlét kétszer olyan gyakran fordult elő, mint a nőknél.

 "A két nemnél megfigyelt különbségek valószínűleg az alvási igény, a szexuális tapasztalatok és a vágyak különbözőségét mutatják"- nyilatkozta Dr. Antonio Zadra, a vizsgálatot irányító szakember. -"Ez megerősíti azt az elképzelést, mely szerint az ember mindennapi élete befolyásolja álmait, és a gondolatai, vágyai, érzései alakítják azokat."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.