Mobiltelefonok, laptopok, játékkonzolok, tévék

Az amerikai gyerekeknek átlagosan 11 elektromos "kütyüjük" van

Mobiltelefonok, laptopok, játékkonzolok, tévék és digitális fényképezőgépek, amelyek révén egynémely amerikai gyerekszoba inkább elektromos szaküzletre hasonlít. Az ottani gyerekeknek átlagosan 11 elektromos "kütyüjük" van - derül ki egy frissen megjelent tanulmányból.

2009.06.13 09:01MTI

Az NPD piackutatói a 4 és 14 év közötti gyerekek felszereltségét kutatták. Mint a szülők válaszából kiderült, a gyerkőcök hamarosan még több készülékkel gazdagodhatnak, a szülők egyharmada ugyanis idén is valamilyen elektromos eszközzel akarja meglepni a csemetéjét. A felmérés szerint minden negyedik gyereknek saját játékkonzola van. A kutatásból az is kiderült, hogy a lányok jobban szeretik a mobiltelefonokat és a laptopokat mint a fiúk. 

A gyerekek szívesebben használják mobiljukat az üzenet- és fotóküldésre semmint, hogy hagyományos vonalas készüléket ragadjanak. A kisebb korosztályt elektromos tanulójátékokkal, míg az idősebbeket mobillal és digitális fényképezővel lepik meg a szülők. A gyerekek által legtöbbet használt készülék a televízió, illetve a számítógép. Az NPD 3212 olyan válaszadó részvételével készítette el az internetes felmérést, aki legalább egy 4 és 14 év közötti gyermeket nevel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.