A kismama teste túlzottan felmelegedik

Az anya napozása veszélyt jelenthet a magzatra

Veszélyes lehet a magzatokra, ha az anya túl sokáig napozik: nem elsősorban az UV-sugárzás, hanem a kismama testének túlzott felmelegedése okozhatja a problémát.

2009.05.29 12:53MTI

Klaus König, a németországi nőgyógyászok szervezetének alelnöke szerint a mértékletes napfürdőzés nem jelent gondot, de ha az anya testhőmérséklete 39 fok fölé emelkedik, az túlzottan megterhelheti a baba szervezetét. 

Természetesen a lehetséges bőrirritációk miatt is csak mértékkel szabad élvezni a terhesség idején a napozást. A nőgyógyász szerint ebben az időszakban a bőr érzékenyebben reagál a külső hatásokra, gyakran alakulhatnak ki pigmentfoltok. 

A várandós nőknek általában véve kerülniük kell a szélsőséges hőmérsékletben való tartózkodást, mivel hamar leeshet a vérnyomásuk. A tapasztalt szaunázók továbbra is élvezhetik a meleg levegő hatásait, de inkább rövidebb ideig és kevésbé magas hőmérsékleten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.