D-penicillaminban a megoldás?

Megvan a HIV csecsemőkori ellenszere?

Egy már meglévő és sokrétűen használt készítményben, a D-penicillaminban (DPA) fedezte fel Lakatos Lajos debreceni gyermekgyógyász a HIV-fertőzés csecsemőkori ellenszerét - írta hétfőn a Hajdú-bihari Napló.

2009.05.25 10:39Hajdú-Bihari Napló

A professzor kutatásai alapján azoknál az újszülötteknél működhetne a DPA, akik az édesanyjuktól kapták el a HIV-fertőzést. A kezelés elméletileg csak egy néhány hetes kúra lenne, ami alig kerül többe 30 dollárnál. 

A főorvos felfedezését felajánlott a Clinton Alapítványnak, amely többek között a HIV-fertőzött újszülöttek életének megmentésére is gyűjt, de Bill és Chelsea Clinton levélben értesítették: jelenleg nem áll módjukban a magyar fejlesztés felkarolása - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.