Túlzás volt az énekesnő letartóztatása?

Képek - Most védekezhet...Szabadon engedték az AIDS-szel fertőző Nadia Benaissát

Két hete őrizetben várta sorsát a német No Angels lányzenekar énekesnője - Nadia Benaissát azzal gyanúsítják, hogy évekkel korábban több férfival feküdt le HIV-fertőzöttsége tudatában, védekezés nélkül.

Képekben Nadja Benaissa és a No Angels zenekar képgaléria

2009.04.22 10:40ma.hu

A hatóságok tíz napja, egy frankfurti koncert előtt vették őrizetbe Nadia Benaissát. Azzal gyanúsítják, hogy noha tudott róla: HIV-fertőzött, erről szexpartnereit nem tájékoztatta.

Később egyik férfinál, akivel eltöltött egy éjszakát, valóban meg is állapították a betegséget - valószínűleg Benaissának köszönheti a fertőzöttségét.

Nadia és a No Angels zenekar

A német AIDS Segély szervezet túlzásnak nevezte Nadia letartóztatását, azt pedig jogsértőnek, hogy nyilvánosságra hozták a fiatal sztár betegségét.

Az énekesnőt most szabadlábra helyezték, de csak bizonyos feltételekkel. Ezekről azonban nem nyilatkozott a darmstadt-i bíróság.

Jogi képviselője szerint egyelőre nem bizonyítható, hogy védence fertőzte meg a megbetegedett férfit, vagy a partnerek bármelyikét.

Az ártatlanság vélelme különben is megilleti Benaissát.

Nadia a gyanú szerint 2004 és 2006 között közösült több esetben védekezés nélkül férfiakkal, noha tisztában volt vele, hogy HIV-fertőzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.