Az AIDS túl gyorsan terjed a térségben

Óvszert osztanak ki a turistáknak

A nicaraguai egészségügyi minisztérium 500 ezer óvszert oszt ki a nagyhét alkalmából a tengerparti üdülőhelyeket elözönlő hazai és külföldi turistáknak az AIDS terjedésének megakadályozására.

2009.03.21 10:45MTI

A turisták többsége fiatal, és ők vannak leginkább kitéve a fertőzés veszélyének - magyarázta a döntést Edgar Bermudez, a tárca anyagbeszerzési igazgatója. Az óvszerek többséget nagycsütörtökön és nagypénteken osztják ki, a hatóság szerint ugyanis ezeken a napokon fogyasztják a legtöbb alkoholt és létesítik a legtöbb szexuális kapcsolatot. 

Több üdülőhelyen ingyenes konzultációt és szűrést is tartanak az Európai Unió által támogatott nagyhéti AIDS-ellenes kampány során. Nicaraguában hivatalos adatok szerint 3276 AIDS-és megbetegedés történt, 685-en haltak meg. A betegek 81 százaléka 15 és 49 év közötti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.