Csipetnyi segítség a teljes szexualitáshoz

Szex chip az orgazmusért

A tudósok felfedezték az agyba építhető szex chipet, mely stimuláció útján képes gyönyört okozni a nőknek. A dolog lényege, hogy a chip apró rezgéseket küld az agyba beépített elektródáknak.

2009.01.15 14:30rtlbulvar.hu

Ezt a technikát már ezelőtt is alkalmazták az Egyesült Államokban, mégpedig a Parkison kór kezelésére. Manapság viszont a tudósok az agynak egy új területére, a prefrontális agykéregre fókuszálnak – ez a terület okozza ugyanis az öröm és a gyönyör érzetét, melyet például a szex és az evés képes kiváltani.

Egy új tanulmány szerint a prefrontális agykéreg stimulációja lehet a megoldás azok számára, akik anhedóniában szenvednek, vagyis akiknél bármilyen tevékenység képtelen örömöt, gyönyört kiváltani.

Egy idegsebész professzor szerint bizonyíték van rá, hogy ez a chip működni fog. Néhány évvel ezelőtt ugyanis egy tudós beültette a chipet egy szexuálisan passzív nő agyába, aki hirtelen aktív szexuális életet kezdett el élni. Mivel azonban nem tetszett neki ez a váratlan változás, ezért eltávolították az agyából az elektródákat.

A jelenlegi technológia azonban vérzést okozhat, és ebben a formában még kifinomulatlan. Tíz éven belül viszont hihetetlen mennyiségű betegség válik kezelhetővé ezáltal – most még a lehetőségek felét sem ismerik igazán.

Az 1973-as Woody Allen filmből, a Hétalvóból ismert elektronikus gép, az Orgazmatron megalkotásán már dolgozik egy orvos, aki a gerinci ideg stimulációját akarja arra használni, hogy gyönyört váltson ki a nőkből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.