Szegedi egészségügyi integráció

Új lehetőségek a daganatos betegségek gyógyítása terén

A szegedi egészségügyi integráció keretében 2009. január 5-én végre új helyére költözhet a Szegedi Tudományegyetem onkológiai osztálya és ambulanciája, ami a betegek számára és szakmai szempontokból is előrelépést jelent.

2008.12.30 17:30ma.hu

Többek közt lehetőség nyílik arra, hogy a gyógyszeres és az esetleges sugárterápiás kezelést is egy helyen kapja meg a páciens, valamint, hogy a Klinikán folytatott nemzetközi gyógyszervizsgálatok révén a betegek olyan gyógyszereket kapjanak, amelyek nagyobb eséllyel gyógyítják meg daganatos betegségüket.

A szegedi egészségügyi integráció kapcsán hosszú előkészítés, tervezés és kivitelezés után elkészült a Szemészeti Klinika első emeletének átalakítása, melynek köszönhetően a volt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórházában működő onkológiai osztály 35 ágya és az ambulancia az Onkoterápiás Klinika „A” részlegén, a Korányi fasor 12. szám alatt folytathatja tevékenységét.

Az integráció a betegek számára és szakmai szempontokból is előrelépést jelent, többek között a páciensek a gyógyszeres kezelést és - amennyiben szükséges - a sugárterápiás kezelést is egy helyen kaphatják meg, illetve kilenc klinikai onkológus és sugárterápiás szakorvos, pszichiáter, pszichológus, gyógytornász, szociális munkás segíti a betegek gyógyulását és rehabilitációját.

A Klinikán folytatott nemzetközi gyógyszervizsgálatok révén továbbá arra is lehetőség nyílik, hogy az arra vállalkozó betegek olyan gyógyszereket kapjanak, amelyek nagyobb eséllyel gyógyítják meg maradéktalanul daganatos betegségüket.

"A mostani integráció jelentős lépésnek tekinthető Szeged város, Csongrád megye és a Dél-Alföldi Régió magas szintű, egységes onkológiai ellátása, az onkológiai Centrum megvalósításában is.” - tette hozzá Dr. Thurzó László egyetemi tanár, klinikaigazgató.

2009 január 5-től a fekvőbetegek ellátása már csak az Onkoterápiás Klinika „A” és „B” részlegén történik. A járóbeteg ellátást átmenetileg azon betegek részére, akik eddig a Kórház Kálvária sugárúti épületébe jártak, a Rendelőintézet onkológiai szakrendelésén biztosítják, mindaddig, amíg a járóbeteg ellátás feltételeinek bővítését megvalósítják az „A” részlegen, a Korányi fasor 12. szám alatt.

Ez is kialakítás alatt áll, és várhatóan rövidesen megnyitható lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.