Hatékonyabbá tehető a rák elleni küzdelem

Deutérium-megvonás: új módszer a daganatkezelésre

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány és a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. közös előadássorozatot tart a daganatkezelés egy új kiegészítő módszeréről, a deutérium-megvonásról.

2008.10.22 19:00ma.hu

Különösen fontos erről az eljárásról beszélni, mert a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint fokozatosan az egészségügyi ellátás részévé kell tenni a biztonságos, hatékony és megfelelő színvonalú kiegészítő kezeléseket is.

A brüsszeli tanácskozáson – egy korábbi cikk szerint – a kutatók eredményeiből kiderült, hogy az onkológiai betegeknél is elfogadottá vált néhány tudományosan igazolt, bizonyítottan hatékony kiegészítő módszer alkalmazása.

Mindenképpen hasznos, ha ezek a módszerek részei a komplex onkológiai ellátásnak. (Forrás: Riskó Ágnes, Medical Tribune).

Rendkívül hatásosnak bizonyul az onkológiai betegek kiegészítő kezelésében a deutérium-megvonás.

A csökkentett deutérium-tartalmú víz fogyasztása az emlőtumoros betegeknél négyszeresére, a tüdődaganatosoknál háromszorosára növelte a betegek túlélési esélyét.

Más betegségeknél – pl: prosztatarák, leukémia - is jelentős mértékben javít a konvencionális kezelések eredményein.

A módszer kifejlesztője, Somlyai Gábor Ph.D biológus, akinek többek között a bostoni Harvard Medical School-on, illetve az Európai Rákkutató Társaság egyik konferenciáján is beszámolt az eredményekről.

A deutérium-megvonás módszerének ismertetése 2008. november 8-án (szombaton) 930-tól kerül sor a MOM Művelődési Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.).

A meghívott vendégek között lesz a Rákbetegek Országos Szövetségének képviselője és kezelés alatt álló betegek, akik a kezelés mellett csökkentett deutérium-tartalmú vizet fogyasztanak.

Beszámolnak tapasztalataikról vastagbélrákos, leukémiás (AML, CLL), prosztatarákos, sarcomás, tüdőrákos, emlőrákos betegek.

Előadók:

- Dr. Somlyai Gábor, biológus - A deutérium szerepe a sejtosztódásban, daganatfejlődésben

- Dr. Telekes András, klinikai onkológus (Orsz. Onk. Int.)- Onkológiáról közérthetően

- Dr. Krempels Krisztina, orvos – A deutérium-megvonás alkalmazása a daganatterápiák kiegészítéseként

- Kovács Dóra, szaktanácsadó – „A rák ellen, az emberért, a holnapért” Társadalmi Alapítvány tapasztalatai

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.