Hello Kitty helyett

Beszélő okosbarbie-t dob piacra a Mattel

A Hello Barbie nevű, internetre csatlakoztatott játékbaba tanulni is tud, és folyamatosan alkalmazkodik a gyerekek szokásaihoz.

2015.02.17 21:00ma.hu

A BBC News kedden jelentette, hogy új, internetkapcsolattal is ellátott „okosbarbit” mutatott be a Mattel. Az amerikai játékgyártó a ToyTalk nevű startuppal közösen fejlesztette ki a kétirányú, interaktív kommunikációra is képes babát.

A Hello Barbie néven piacra dobott játékot egy, a ToyTalk által kifejlesztett beszédfelismerő szoftverrel is ellátták. Első prototípusát február 14-én, a New York-i Toy Fairen mutatták be.

Fotó: screenshot

A lányok elsőszámú kérése világszerte az volt, hogy szeretnének beszélgetni Barbie-val. Most végre megvalósult az álmuk” – mondta a hírügynökségnek nyilatkozva a Mattel szóvivője.

A Hello Barbieval interaktív játékokat is játszhatnak majd a gyerekek, és a baba mesékkel, viccekkel is szórakoztathatja őket. Tanulni is tud: megjegyzi, és a megfelelő időben beleszövi a mondandójába azt, mit a gyerekek említenek.

Az okosbarbie wifin keresztül kapcsolódik az internetre. Egy feltöltéssel egy órán keresztül lehet játszani vele; a szabványos adapterrel tölthető akkumulátorokat a lábába építették, a nyakláncában pedig egy apró mikrofont és három színes LED-et rejtettek el a tervezői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.