Csökkennek a kellemetlenségek

Vénaszkennert adtak át a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

A szkenner egyaránt alkalmas gyermekek és felnőttek vénájának gyors megtalálására, így jelentősen csökkentve a vérvétellel, infúzió, intravénás injekció beadásával járó esetleges kellemetlenségeket.

2015.01.26 16:43MTI
MTI/Máthé Zoltán

Vénaszkennert adtak át hétfőn a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályán; a testtel nem érintkező, hordozható berendezés a vénákat jeleníti meg a bőr felületén.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szkenner egyaránt alkalmas gyermekek és felnőttek vénájának gyors megtalálására, így jelentősen csökkentve a vérvétellel, infúzió, intravénás injekció beadásával járó esetleges kellemetlenségeket. A berendezés emellett alkalmazható időseknél, túlsúlyosaknál, sötétbőrűeknél, szőrős bőrfelület esetén, beteg, súlyosan duzzadt szövetek esetén, vérszegénység, alacsony vérnyomás, vagy túlzott folyadék, és vérveszteségben szenvedőknél.

MTI/Máthé Zoltán

A közlés szerint a vénaszkenner biztonságos hideg fényforrást bocsájt ki, nincs ártó sugárzása, szembarát, színes és éles képet biztosít a bőr felületén. A pontos helymeghatározó technológia biztosítja a folyamat közbeni magas szintű és pontos érrendszeri képalkotást a bőr és bőr alatti erekről, vénákról, valósidejű megjelenítést és közvetlen képet ad azokról a beavatkozás alatt.

A berendezés 2,5 millió forintba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.