ÁNTSZ-tájékoztatás

Az allergiásoknak sem jó a téli tavasz - szállingóznak a pollenek

A mogyoró pollenszórása a hétvégén helyenként már tüneteket okozhat az arra allergiásoknak.

2015.01.17 06:30MTI
Facebook/Tisztiorvos

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az enyhe idő hatására egyes kora tavaszi allergén növények pollenszórása már január elején elkezdődött.

A mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából egyelőre jellemzően csak egy-egy szem van jelen a levegőben.

Ugyanakkor a meteorológiai előrejelzések alapján várható szél miatt, elsősorban az ország délnyugati részében, a mogyoró pollenkoncentrációja a hétvégén már eléri a tüneteket okozó közepes szintet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.