Foodini

Pizzanyomtatót minden háztartásba!

Egy spanyol startup jövőre dobja piacra az első, kimondottan konyhai használatra szánt 3D-nyomtatót.

2014.12.23 19:00ma.hu
Fotó: Natural Machines

A Natural Machines nevű barcelonai startup a hétvégén jelentette be, hogy a jövő év közepén bemutatják a világ első, kifejezetten ételnyomtatásra szánt 3D-printerét, a Foodinit. A profi szakácsoknak, lusta háziasszonyoknak és még lustább agglegényeknek szánt konyhai nyomtatót nagyjából 1300 dolláros áron (325 000 forint) kínálják majd.

Fotó: Natural Machines

A cég szerint a Foodinivel számos különféle ételt és édesség elkészíthetnek majd a konyhai technomágusok. Az alapanyagokat a nyomtatás előtt újrafelhasználható rozsdamentes acél kapszulákba tölthetik majd; a cég egy speciális receptkönyvet is mellékel majd a masinához.

A CNN novemberi riportja szerint a Natural Machines nagy élelmiszeripari cégekkel közösen előre megtöltött kapszulákat is piacra dobna. A műanyag kapszulákat „friss, valódi és tartósítószer-mentes” alapanyagokkal töltenék meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.