Megható történet ember és kutya barátságáról

Nyomtatott lábakkal ugrál a lábnélküli kutya

Rendellenes végtagokkal jött a világra az a kutya, melynek gazdája nem nyugodott bele a kerekes protézisek használatába, így 3D-s nyomtatással készült művégtagot kapott.

2014.12.18 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Jó oka van az embernek arra, hogy nem szaporítja a genetikai hibával rendelkező állatokat, mivel azzal megnövelné a hibás génkészletű példányok születésének valószínűségét. De ha már világra jött egy ilyen állat, miért kellene szenvednie, miért ne élhetne teljes(ebb) életet? Ez a kérdés foganhatott meg Derby örökbefogadóinak fejében is, amikor elhatározták, hogy a sérült mellső lábakkal világra jött kutyusnak jobb életminőséget fognak biztosítani, mint ami "járna". Ugyan számos kerékalapú protézis létezik a sérült házi kedvencek mozgáskorlátozottságának csökkentésére, ezeket nem találták kielégítőnek. Ezért egy 3D-s nyomtatással foglalkozó, protézisgyártásban (is) érdekelt vállalkozáshoz fordultak, akik kifejezetten Derby torz lábaihoz igazított "műlábakkal" álltak elő. És hogy mit szólt ehhez a kutyus? A videóból kiderül, érdemes megnézni:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.