A kísérlet után az asszony teherbe esett

Csodát tesz? - Apukuntúrával bébit

Rebecca Killmeyernek már első gyermekével sem volt egyszerű teherbe esnie, de amikor második terhessége közben elvetélt, felmerült benne, hogy talán soha többé nem lehet gyermeke - Ezért különösen nagy csodaként érte, amikor a Virginia Egyetem kísérleti kezelésében való részvétele után ismét teherbe esett.

2008.09.07 13:15medipress.hu

Az egyetemen az akupunktúra hatásait vizsgálták a policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő nőkön.

"Hatalmas meglepetésemre sikerült újra teherbe esnem a kísérleti PCOS kezelések hatására - nyilatkozta Mrs. Killmeyer - Az akupunktúrás kezelések hatására kezdtem megint rendszeresen ovulálni, amelynek hatására ismét teherbe eshettem."

A kísérlet vezetője Lisa Pastore szülész-nőgyógyász professzor saját elmondása szerint hasonló eredményekre számított.

A tudósok célja a kezelések során az volt, hogy visszaállítsák a PCOS-ben szenvedő nők normális menstruációs ciklusát.

A PCOS felborítja a hormonális egyensúlyt, amelynek hatására komolyan módosul az ovuláció, és így meddőség jön létre.

Mivel a kísérletek során rengetegen estek teherbe, Pastore professzor úgy gondolja, az akupunktúra remek alternatívája lehet a gyógyszeres kezeléseknek.

"A kísérlet egy évében láthattunk olyan eseteket is, amikor rendszeres menstruációs ciklus állt be olyan nőknél, akik addig teljesen rendszertelenül menstruáltak - nyilatkozta Pastore professzor - A teherbe esett nők száma is igen magas szerencsére, így most szeretnénk kiterjeszteni a kutatást még több emberre."

A PCOS a felnőtt nők mintegy öt százalékát érinti. A PCOS leggyakoribb tünetei a rendszertelen vaginális vérzés, az apró ciszták megjelenése a petefészkeken, a férfias szőrnövekedés valamint a pattanások megjelenése.

A PCOS hatására inzulin rezisztancia és cukorbetegség előtti állapot is kialakulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.