Nagyobb védelem

Járvány esetén közösen szerezhetik be a vakcinákat az uniós tagállamok

Megállapodást írt alá pénteken Tonio Borg, egészségügyi uniós biztos és az EU egészségügyi és fogyasztóvédelmi főigazgatója a tagállamok egészségügyi minisztereivel arról, hogy hogyan szerezhetnek be járvány esetén közösen védőoltásokat és az egészségügyi védekezést szolgáló más eszközöket.

2014.06.20 13:07MTI
freedigitalphotos.net/Praisaeng

A megállapodás a brüsszeli testület szerint nagyobb védelmet nyújt majd az unió polgárainak a határokon átnyúló járványokkal, egészségügyi kockázatokkal szemben.

"A közös megállapodás lehetővé teszi, hogy a tagállamok garantálják, hogy egy járvány megfékezését szolgálni hivatott oltóanyagok és gyógyszerek kellő mennyiségben és megfelelő áron álljanak rendelkezésre, ha határokon átnyúló járvány fenyegetne" - áll a brüsszeli közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.