Járvány szakította félbe egykori tanulmányait

Leérettségizett a 111 éves nő, 96 éve várt a bizonyítványára

Lela Burden mindig befejezi, amit elkezdett - akkor is, ha ehhez közel egy évszázadra van szükség. A 111 éves asszony 96 évvel a középiskola félbeszakítása után végre leérettségizett.

2014.06.19 17:29ma.hu

1918-ban egy influenzajárvány miatt kellett félbeszakítania Lela Burdennek a középiskolát, mert az akkori hivatalnokok úgy döntöttek, a járvány terjedését jelentősen lassíthatja, ha a diákok otthon maradnak és nem fertőzik tovább egymást. Az akkor 15 éves lány az elhúzódó kényszerszünet alatt úgy döntött, nem ül otthon tétlenül, és két munkát is elvállalt, hogy meg tudjon élni. Amikor aztán újra megnyitották az iskolát, Burden már elkötelezte magát a munkahelye mellett, és nem tért vissza az iskolapadba.

Fotó: WTKR

Noha nem fejezte be a hivatalos tanulmányait, az asszony elméje mindig éles maradt. Azt mondja, ezt annak köszönheti, hogy minden nap elolvassa az újságot, még most, 111 évesen is, ez afféle rituálé számára. Egyébként is úgy véli, hogy az életkor csak egy szám. "Én még nem vagyok öreg. Fiatal hölgy vagyok" - mondta a 107 éve Norfolkban (Virginia) élő matróna májusban, amikor a WTKR tévécsatorna kivonult hozzá felköszönteni a születésnapján.

Most a Booker T. Washington Középiskola a szupercentenáriumi ünnepségen tiszteletbeli végzősként köszöntötték fel, 96 évvel azután, hogy egykor otthagyta az iskolát. A különleges bizonyítványosztó ünnepségen a kerekesszékben érkező, de szellemileg valóban fiatal nő finom tapssal köszönte meg a végzettségét igazoló iratot. Érdekesség, hogy amikor 1918-ban megszakadt a tanulás számára, az iskolának még neve sem volt, a campus nevét adó Booker T. Washington mindössze 47 évvel korábban született, mint Burden, és az intézmény csak később vette fel a nevét - jegyezte meg a NY Daily News című amerikai hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.