Nem kapott előzetesen engedélyt a diáklány

Büntetést kapott, mert tollal akarta átvenni a bizonyítványát

Megbüntettek egy diáklányt az amerikai Alabama államban, mert tollat vitt magával az érettségi bizonyítványosztásra - no nem írótollat, hanem indián ősei tiszteletére egy valódi madártollat, a fejfedőjére tűzve.

2013.06.07 12:52ma.hu

Ősei tiszteletére, bennszülött származását hangsúlyozva sastollat tűzött az iskolai egyenruhájához tartozó négyszögletű kalapjára egy érettségiző creek indián lány, ám az alabamai Atmore város egyik középiskolájának felügyelői szabálytalannak minősítették a lány öltözékének kiegészítőjét és büntetést szabtak ki rá.

Fotó: freedigitalphotos.net

A szabályzat ugyanis előírja, hogy a diákoknak semmit nem szabad magukkal vinniük a diplomaosztóra, kizárólag olyasmit, amihez előzetesen engedélyt kell kértek és kaptak. Márpedig Chelsey Ramer ezt elmulasztotta, így most ezer dollár - 230 ezer forint - büntetést kell lerónia a toll miatt.

A lány a kalapon lógó rojt mellé kötötte a sastollat, ezzel vívta ki a magánintézmény vezetőinek rosszallását. Mivel Chelsey a vizsgáit sikeresen teljesítette, a bizonyítványát nem vonhatják vissza tőle, ám magát az iratot csak azt követően veheti a kezébe, hogy kifizette a büntetést. "Ez minden pénzt megér, mindig is erre vártam, és most úgy érzem, jogom van viselni a tollat" - mondta a büszke lány.

Chelsey ugyanakkor diszkriminációval vádolta meg az iskolát, ahol rajta kívül mindössze két indián származású diák kapott engedélyt a tanulásra - írja a Huffingtonpost című lap. Az iskola erre a felvetésre nem kívánt reagálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.