A világ népességének 3,2 százaléka

A bevándorlók harmada fiatalabb 30 évesnél

Jelenleg mintegy 232 millió bevándorló él szerte a világban, s megközelítőleg egyharmaduk - hozzávetőleg 75 millió - fiatalabb 30 évesnél.

2014.02.16 01:30MTI

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa által pénteken kiadott jelentésből kitűnik, hogy 35 millió bevándorló életkora nem éri el a húsz évet sem, a 20-29 éves korosztályhoz tartozók száma pedig 40 millió. A 232 millió bevándorló a világ népességének 3,2 százalékát teszi ki.

A jelentéshez a fiatal bevándorlók tapasztalatait gyűjtötték össze azzal a céllal, hogy meghatározzák a rájuk váró kihívásokat, függetlenül attól, hogy törvényesen vagy illegálisan telepedtek-e le egy másik országban.

Általánosságban megállapítható, hogy az emigráló fiatalok életkörülményei javulni szoktak, és családjukat is támogatják a külföldön keresett pénzből. A bevándorlás kedvező a fogadó országoknak, mert növeli a gazdasági hatékonyságot. Mindazonáltal súlyos problémák keletkezhetnek a fiatalok származási országaiban, tekintettel az emberierőforrás-veszteségre, illetve az agyelszívásra, különösen az egészségügy és az oktatás területén - figyelmeztetett a jelentésben a tanács.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.