A nyolcadik utas a hasmenés

Fosott és hányt a fél óceánjáró - norovírus-járvány a láthatáron

Ki kellett kötnie egy óceánjárónak a Karib-szigeteknél, mert durva járvány tört ki az utasok között.

2014.01.26 10:37ma.hu

Az amerikai népegészségügy vasárnapra várta az Amerikai Virgin-szigeteknél azt a luxus óceánjárót, amelyen egy rendkívül fertőző vírus tombol. A norovírus-fertőzés 300 utast és a személyzetet is megbetegítette, így komoly kiindulópontja lehet egy országos járványnak, a vírus ugyanis számos fertőtlenítőnek ellen áll.

A The Explorer of the Seas hajó tíz napos útra indult a Karib-tengeren, mikor a komoly hányással és hasmenéssel járó gyomor- és bélfertőzés beárnyékolta az utasok mindennapjait, ezért megszakítva útját, kikötésre szólította fel a szigetcsoportnál a helyi ÁNTSZ.

A 3050 utas 10%-a, az 1165 tagú legénységből pedig 22-en fertőződtek meg eddig, de számuk várhatóan tovább nő. Mivel nem tudni, hogy mi okozta a járványt, az egészségügyi hatóságok a kikötést követően átfogó vizsgálatot indítanak.

Egyelőre még azt sem tudni, hogy ez a vírus a GII 4 Sydney törzsbe tartozik-e. Ez 2013 év elején tűnt fel, és igen veszélyes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.