Lábujjból csináltak gyűrűsujjat az orvosok

Levágták a lábujját, hogy legyen mit a kezére varrni

Még gyermekkorában veszítette el a bal gyűrűsujját egy idén végzett kínai diák, és ezt a hiányosságát okolta azért, hogy a munkáltatók nem állnak vele szóba. Az orvosok megoldották a kérdést.

2014.01.15 08:06ma.hu

A lábujjából csinálták meg a sebészek a gyerekkora óta hiányzó gyűrűsujját a kínai Ha Yuannak, miután az egyetemet végzett diák azt tapasztalta, hogy bárhol próbál munkát találni, a kezét látva minden munkáltató visszalép. A diák még gyermekkorában veszítette el a két ujjpercét, ami mostanáig nem jelentett problémát a mindennapjaiban. Csakhogy a diploma megszerzése óta rendre azzal szembesült, hogy míg osztálytársai könnyedén találnak állást az egyetemi állásbörzéken, őt minden alkalommal elutasították, amint meglátták a bal kezét.

A fiatalember ezért az orvosokhoz fordult, és a sebészek frappáns ötlettel álltak elő: azt mondták, amputálják Ha Yuan egyik lábujját és azt varrják a megmaradt gyűrűsujj-csonkra. Az egyik sebész szerint azok, akik találkoznak a jövőben a férfival, nem fogják észrevenni a különbséget az odavarrt lábujj és a valódi kézujjak között - számolt be a Daily Mirror. "Egészen addig nem lehet könnyen felfedezni a különbséget, míg az ember közelebbről meg nem nézi. Az egyetlen eltérés a köröm mérete" - magyarázta Lu doktor.

A fiatalembernek még három hónapot kell várnia, míg az új ujja is ugyanúgy fog működni, mint a normálisak, de a sikeres műtét után máris azt mondta, végre új életet kezdhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.