Egy gép vágta le a férfi csuklóját

Lábára varrták a kezét, hogy megmentsék

Egy szörnyű munkahelyi baleset miatt veszítette el egy fiatalember a csuklóját, az orvosok pedig azt mondták, nem tudják visszavarrni a leszakadt végtagot. Egy másik kórház azonban bizarr megoldást ajánlott.

2013.12.16 15:35ma.hu

Amikor a kínai Xiao Wei kezét bekapta egy gép a munkahelyén, a férfi döbbenten állt és nézte, míg munkatársai leállították a szerkezetet és kivették a levágott csuklóját, majd azzal együtt vitték kórházba a fiatal férfit. Ám az orvosok a Changde városi kórházban semmi jóval nem biztatták a sérültet, azt mondták, biztos, hogy nem tudják visszavarrni a csuklóját, annak ellenére, hogy az úgy szakadt le, hogy alig roncsolódott. Látva Xiao Wei elkeseredett arcát, azt javasolták, hogy próbálja meg a megyei kórházban, ahol jobb a felszereltség, talán ott többet tehetnek érte.

Fotó: ChinaNews

A férfi elment hát az onnan két órás autóútra fekvő changshai egészségügyi központba, és szerencséje volt, mert az ottani sebészek úgy ítélték meg, hogy van rá esély, hogy visszakapja a kezét. "De nem most" - tették hozzá, előbb meg kellett várni, míg a karja a csonkolt részen valamennyire helyreáll. Azt viszont tudták, egyetlen amputált szerv sem bírja ki még hűtéssel sem egy bizonyos időnél tovább, márpedig ebben az esetben biztosak voltak benne, hogy csaknem egy hónapnak kell eltelnie, mire műthető lesz a sérült végtag.

Hogy addig életben tartsák a kezét, a mozgatóidegeket és a keringést, egy bizarr megoldáshoz folyamodtak: a férfi kezét a bokájához varrták, ott kötötték össze a főbb részeket. A bravúros beavatkozás most úgy tűnik, eredményes volt, mert a november 10-i baleset után nem egész egy hónappal később már a visszaállító műtétre is sor került és az orvosok eredményesnek ítélték azt. Persze ahhoz azért még így is sok időnek kell eltelnie, hogy újra tökéletesen funkcionáljon Xiao keze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.