Tanácsos inkább otthon maradni

Rendkívül magas légszennyezettség Macedóniában

Rendkívüli intézkedéseket vezetett be a macedón kormány több városban a magas légszennyezettség miatt.

2013.12.18 09:43MTI
freedigitalphotos.net

Szkopjéban, Bitolában, Kicevóban és Tetovóban már hetedik napja óriási a légszennyezettség - a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű részecskék aránya a megengedett határérték felett van -, a rendkívüli intézkedések bevezetését viszont csak most jelentették be.

A várandós és idős embereknek azt javasolják, hogy maradjanak otthon, az iskoláknak pedig, hogy ne szervezzenek szabadidős programot - olvasható a macedón Sitel televízió honlapján. A teherautókat a városokon kívülre terelték a 7 és 19 óra közötti időszakban. A rendelet szombatig marad érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.