Szinte az összes női nemi szerve hiányzik

Íme, a lány, aki vagina nélkül született

Sírva jött ki az orvosi rendelőből Jacqui Beck, amikor két éve, 17 évesen szembesült vele, hogy nincs vaginája, de méhe és méhnyaka sem, így soha nem tudhatja meg, milyen érzés kihordani és megszülni egy gyermeket.

2013.11.15 13:50ma.hu

"Sokkolt a felismerés, hogy vagina nélkül születtem" - ismerte be a 19 éves brit lány, Jacqui Beck. A drámai felismerés a lánynak két évvel ezelőtt jött, amikor egy szűnni nem akaró hátfájás miatt ment el a háziorvoshoz kivizsgálásra, és csak úgy mellékesen megemlítette, hogy még nem kezdett menstruálni. Az orvos nőgyógyászhoz küldte, aki gyorsan rájött az okára: Jacqui vaginája helyén mindössze egy kis gödröcske van, és az nem folytatódik méhnyakban, sőt, méhe sincs. A lány ezzel a kis bemélyedéssel még a szexre is képtelen, nemhogy az anyaságra - derült ki az orvosnál.

A lesújtó diagnózis után Jacqui először azt hitte, belebolondul a hírbe. "Sosem gondoltam magamról, hogy különböznék a többi nőtől, és a hír annyira fejbe vágott, hogy el sem tudtam hinni, amit hallottam" - magyarázta a Daily Mailnek. "Biztos voltam benne, hogy az orvos téved, de amikor elmondta, hogy pont ezért nem indult meg a havivérzésem, minden értelmet nyert. Aztán elmagyarázta, hogy sosem fogok tudni kihordani egy kisbabát és az is lehet, hogy műtét nélkül szexelni sem tudok. Sírva jöttem ki az orvostól, sosem ismerem meg a szülést, a terhességet, a női ciklust. Minden, amire vártam, hirtelen kitörlődött a jövőmből. Dühös voltam és úgy éreztem, többé nem vagyok igazi nő."

Az, hogy a hüvelyénél csak egy kis bemélyedés van, ami pár centi után véget is ér, csak azért nem tűnt fel neki, mert sosem próbált szexuális kapcsolatot létesíteni. "Ez nem igazán volt tudatos döntés, egyszerűen csak nem volt olyan fiú a környezetemben, aki érdekelt volna, ami persze szerencse, tekintve azt, amit most már tudok" - mondta.

Jacquinek egy MRKH nevű, viszonylag ritka rendellenessége van, ami a reprodukciós szerveket érinti, és átlagosan 5000 nőből egynél jelentkezik. Állapotát megpróbálja pozitívan látni, és a hátrányból előnyt kovácsolni: úgy véli, ez a rendellenesség sokkal inkább segít neki abban, hogy a sok eredménytelen próbálkozás helyett megtalálja azt az egyetlen férfit, aki igazán hozzá illik majd. "Őszinte akarok lenni minden férfival, akivel találkozom, és rögtön az elején elmondani nekik a helyzetet. Nem akarom, hogy úgy érezze, becsaptam" - vallotta be.

Most tágító kezeléseket kap, hogy legalább a szexet átélhesse, közben pedig megismerkedett más nőkkel is, akik ugyanezzel a problémával küzdenek és ebből sokat merített. Mostanra eljutott odáig, hogy elfogadta a megváltoztathatatlant és megtalálta a pozitív oldalát is: nem kell átesnie havonta a görcsökön és nem kell időről időre nőgyógyászati vizsgálatokon vagy rákszűrésen átesnie.

A gyermekvállalás egyelőre még nem foglalkoztatja, hisz túl fiatal lenne hozzá, de mint mondja, később még mindig dönthet úgy, hogy béranyát vesz igénybe vagy örökbefogadással válik szülővé, ugyanakkor határozottan jobbnak látja a helyzetét, mert ő már azelőtt felkészülhet erre, mielőtt megfoganna benne a gyermek utáni vágyakozás, ellentétben azokkal a nőkkel, akik hosszas próbálkozás után szembesülnek azzal, hogy meddők - vallotta be mosolyogva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.