Millió emberből egynél fordul elő ilyen!

Kétszer vesztette el a szüzességét, mivel két vaginája van

Elképesztően ritka rendellenességgel született egy angol lány, de erre csupán 18 évesen jött rá. Egy millió emberből csupán eggyel fordul elő, ami Hazelnek megadatott...

2012.01.12 18:55ma.hu

A most 27 esztendős Hazel Jones mindig töprengett azon, vajon miért szenvedett szörnyű görcsöktől és nehéz menstruációs időszakoktól pubertásként, de a választ csak 18 évesen kapta meg.

Hazel Jones - Fotó: ITV/Daily Mail

A diagnózis szerint két vaginával született! A csinos, High Wycombe-i szőkeség rendellenessége 1 millió emberből egyet érint, a neve uterus didelphys, ami azt jelenti, hogy a lánynak nemcsak két vagina-, de két méhnyak és két méh tulajdonosa is.

Hazel az ITV reggeli műsorában jelent meg a minap, és mesélte el történetét. Elmondta, hogy ő megbékült a helyzetével, habár még a szüzességét is kétszer veszítette el.

Nem csinál belőle ügyet, sőt, még be is veti baráti társaságban, mint ütős poént, noha ez a színtiszta igazság. Szívesen mesél a furcsaságról, nem szégyelli azt.

Hazel egyébként akkor ment orvoshoz, amikor a kedvese, akivel már hosszabb ideje egy párt alkottak, jelezte neki, hogy mintha a nemi szerve valahogy "más" lenne. A meghökkentő rendellenességre ekkor derült fény.

Korábban a fiatal lány kényelmetlennek találta a szexet, de most semmilyen zavaró hatástól nem szenved. Az orvosok elvégeztek volna rajta egy beavatkozást, de Hazel nem vállalta azt a várható sebhelyek miatt.

Hazel esete a jobb oldali - Fotó: ITV/Daily Mail

"Amikor fiatalabb voltam, azt hittem, cystitis-em van vagy húgyúti fertőzésem. Egyszer megkérdeztem egy iskolatársamat, melyik "lyukba" kell tenni a tampont - de túl zavart lettem a beszélgetés folytatásához, ő pedig nyilván azt hitte, hogy azt kérdezem, a fenekembe kell-e rakni..." - mesélte Hazel Jones, aki ma már tudja, hogy erős görcseit és szörnyű menstruációs napjait szintén az okozta, hogy két méhe van.

"Tehát ha terhes leszek, vigyáznom kell, hogy a másik oldalon ne legyek az" - mondta nevetve.

Annak a valószínűsége mindenesetre nagyobb, hogy a lány fokozott orvosi felügyeletre szorul majd, mivel uterusai kisebbek, és minden bizonnyal császármetszésre lesz szüksége. Ha méhnyakrák-megelőző ellenőrzésre megy, dupla tesztet kell nála elvégezni.

Hazel azonban optimista, és azt sem rejti véka alá, hogy fantasztikus a szexuális élete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.