A bébiétel-diéta és már furcsaságok

A legőrültebb sztárdiéták

A sztárok általában egy falat ételt sem tesznek a szájukba a dietetikusuk jóváhagyása nélkül - legalábbis, amikor valamilyen fontos eseményre készülnek, pl. forgatásra vagy koncertre.

2008.07.10 10:57ideal.hu

De ha egy kis szabadidőhöz jutnak, könnyen elvesztik a józanságukat, és ők is éppúgy kaphatóak a szakmailag teljesen megalapozatlan diétákra, mint bármelyik hétköznapi nő. Nézzük…

A bébiétel-diéta

Ez az egyik legbizarrabb diéta, amit valaha kitaláltak, és valójában többet árthat, mint amennyit használ. Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Marcia Cross mind kipróbálták már, de ebből a sorból nem maradhatott ki Paris Hilton és Pamela Anderson sem. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen értend könnyen alultápláltsághoz vezethet. Az őrületet egyébként Hedi Slimane, a Dior egykori vezető tervezője indította útjára, amikor elárulta a titkát: attól olyan elképesztően karcsú a csipője, mert napi két főétkezést újszülöttek számára készített tápszerrel helyettesít.

Az említett sztárok egyébként épp azzal védik a diéta becsületét, hogy napi egy étkezésük teljesen normális, a tápszer pedig csupa vitamin. Ám a dietetikusok erre azt válaszolják, hogy a tápszer a csecsemők szükségleteivel összehangolt élelmiszer, felnőttek számára nem jól hasznosuló és kevés tápanyagot tartalmaz.

A juharszirup-diéta

A 25 éves színész-énekesnő, Beyoncé esküszik erre a módszerre (Magyarországon Neera-kúraként ismerjük – A szerk.). – Csak vízen, citromon, cayenne borson és juharszirupon éltem 14 napig – nyilatkozta, és csak fogytam és fogytam. Ráadásul nem éreztem éhesnek magam, és tele voltam energiával.

Nos, mindez nagyon meggyőzően hangzik, de nem mindenki bírja ilyen jól a kúrát. Igaz, hogy a szénhidrátbevitel miatt az agy jobban tűri az ételmegvonást, de akiknek szervezete érzékenyebb a cukorra, akiknek gyomra gyengébb, azoknál erős savtúltengést válthat ki a diéta. Fel nem ismert candidózis esetén a fogyókúrázó kifejezetten rosszul járhat. Egészséges emberek esetében is felborulhat a szervezet potasszium-, szódium- és folyadék-háztartás egyensúlya.

Az egyórás tévédiéta

Az ötlet a kebelméretéről elhíresült modell, Jordan nevéhez fűződik. A kétgyermekes édesanya mindkét szülése után betartott egy fontos szabályt a fogyókúrája során. Nem engedélyezett magának napi egy óránál több tévézést. Így elérte, hogy aktívan töltse a napját, és elkerülte a tévé előtti nassolást is. Ennyi az egész… Bár Jordan szerint nagyon nehéz betartani a dolgot.

A vitamininjekció-diéta

Az egykori Spice Girls-tag, Geri Halliwell mindent kipróbált már az Atkins-diétától a bulimiáig, hogy minél lejjebb tornázza a súlyát. De a legérdekesebb módszere mégis csak a szigurú diéta kombinálása vitamininjekciókkal. Ennek lényege az, hogy olyan keveset eszik, ami nem fedezné napi szükségleteinek felét sem, de az injekciókkal igyekszik kompenzálni a veszteséget. Egy korábbi nyilatkozatában egyébként elmondta, hogy a Spice Girls sikereinek idején naponta csak fél adag japán tésztalevest és némi párolt répát evett. Ehhez képest, kétségtelenül valamivel egészségesebb ez a mostani megoldás. De még mindig nem az igazi!

A gyermekevőeszköz-diéta

A 42 éves Liz Hurley egyszer azt nyilatkozta: “Azzal keresek pénzt, hogy képes vagyok 36-os méretű ruhákba belepréselni magam.” Kétségtelen, hogy Liz, amióta csak a modellpályán van, soha, egyetlen pillanatra sem hagyta el magát.

Róla még sosem láttunk melegítőruhás fotókat, és nem lépett nyilvánosság elé egyetlen kiló felesleggel sem. Ha mégis felszed pár pluszdekát, egy igen egyszerű módszerrel tér vissza a szokásos súlyához. Gyermektányérból eszik, gyermek-evőeszközökkel. Így megvan az illúziója a teljes étkezésnek, mégis sokkal kisebb mennyiséget fogyaszt el a normáladagnál. Emellett esküszik a sok vízitorma evesre, melynek magas a kalcium- és a vastartalma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.