Egy tuti 5 napos diéta

Aromadiéta - biztos a siker

Az optimális fogyókúrában sok friss zöldfűszer is segít, ugyanis olyan természetes aromákat tartalmaznak, melyek a bioaktív növényi anyagokkal együtt az anyagcserét zsírégetésre programozzák.

2008.06.14 08:53ideal.hu

Az alábbi ötnapos diéta alkalmával a reggeli (200 kcal), tízórai és uzsonna (együtt 160 kcal) tetszés szerint állítható össze a megadott lehetőségekből. Az ebéd 300, a vacsora 400 kalóriát tartalmaz minden esetben. Aki nem akar hagyományos ünnepi lakomát húsvétkor, kipróbálhatja alábbi receptjeinket, hisz sok ízletes és könnyű étket talál köztük.

Reggeli-variációk

- Müzli
- 1,5 dl sovány joghurtból, 10 dkg reszelt sárgarépából, 1 almából és 1 evőkanál tökmagból
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 40 g camembert sajttal (30%-os) és 1 kávéskanál kalóriaszegény dzsemmel
- 1 teljes kiőrlésű zsemle 1 kávéskanál reszelt tormával, 25 g füstölt lazaccal, hozzá negyed sárgadinnye
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 30 g ricottával (olasz friss sajt), 50 g salátauborkával, jódozott sóval, borssal, mentával fűszerezve

Napközben

- 10 dkg sovány joghurt 1 kávéskanál mézzel és zöld citrom levével keverve, hozzá 2 kivi
- 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós 30 g gorgonzolával, 50 g salátuborkával és 1 kávéskanál napraforgómaggal
- Fél reszelt karalábé 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel, 1 evőkanál sovány túróval és borssal elkeverve, hozzá 1 teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós
- 2 dl író, 20 dkg eper és 1 kávéskanál homoktövislé turmixolva, 1 kávéskanál szezámmaggal keverve
- 1 banán, 2 db teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
- 2 sárgarépa, hozzá kalóriaszegény friss sajtból, 1 evőkanál íróból, 5 apróra vágott dióból és zsázsából készült mártás
- gyümölcssaláta (2 kivi, 20 dkg eper, 1 kávéskanál tökmag, menta)

1. nap

Ebéd - lazacos szendvics mustáros mártással Hozzávalók: 1 kávéskanál mustár, jódozott só, bors, 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós, 4 salátalevél, 2 szelet (10 g/szelet) füstölt lazac, 2-3 szelet paprika, friss bazsalikom A két szelet pirítós közé helyezzük a salátaleveleket, a lazacot, ráöntjük a mustárt, majd paprikaszeletekkel borítjuk be, és megszórjuk bazsalikommal. Vacsora - meleg burgonya-spárga saláta Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 20 dkg zöld spárga, 1 dl zöldségleves (instant), 3 kávéskanál balzsamecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál cukor, jódozott só, bors, kis lilahagyma, friss bazsalikom, petrezselyem Megfőzzük a burgonyát (héjában) és a spárgát. A megtisztított burgonyát felszeleteljük. A zöldséglevest elkeverjük az ecettel, mustárral és a cukorral, ízesítjük, és a burgonyára öntjük. A feldarabolt spárgát és lilahagymát belekeverjük, és a salátát megszórjuk apróra vágott zöldfűszerekkel.

2. nap

Ebéd - bazsalikom-ricotta-golyók salátaágyon Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 4 salátalevél, friss turbolya és bazsalikom, 10 dkg ricotta (olasz friss sajt), jódozott só, bors, 50 g zsombor, 3 kávéskanál fehérborecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál méz, 2 evőkanál zöldségleves Az apróra vágott fokhagymát, póréhagymát és zöldfűszereket jól elkeverjük a sajttal. Megsózzuk, megborsozzuk, és hidegre tesszük. A salátát egy tálra rendezzük, és meglocsoljuk az ecetből, mustárból, mézből és zöldségekből készült öntettel. A fűszeres ricottából golyókat formázunk, és a salátával tálaljuk. Vacsora - szélesmetélt gombával és pestóval Hozzávalók: 50 g szélesmetélt, jódozott só, 50 g gomba, 1 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom és turbolya, 2 evőkanál vargányaleves, 50 g reszelt parmezán

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. A fűszerek titka

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.