Megsérült egy ideg a lábában, ettől volt orgazmusa

Naponta hatszor élvezett el, akár helyben állva is

Egy bizarr idegrendellenesség miatt napjában akár hatszor is képes volt elélvezni egy nő, ráadásul ehhez még a férjére sem volt szüksége, sőt: semmi izgatásra. Elég volt néhány lépést tennie...

2013.07.08 10:14ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Napjában hatszor elélvezni nem is tűnik annyira rossz dolognak - eleinte. De nem 18 hónapon keresztül folyamatosan, és nem bőven túl a klimaxon. Az 55 éves nő, akit a sajtóban csak Mrs. A. néven emlegetnek, egy idő után már kifejezetten kínosnak találta, hogy lényegében bárhol és bármikor utoléri őt az orgazmus, ráadásul úgy, hogy ehhez még csak tennie sem kell semmit, elég, ha lépked néhányat vagy kicsit elzsibbad az állástól a lába és máris jöttek a félreérthetetlen jelek: a szapora légzés, a megremegő szem és néhány jellegzetes izomösszehúzódás a medencében és a combjában.

A bizarr állapot az asszonynál egy epehólyagműtét után alakult ki, mindössze három másodpercig kellett a lába egy bizonyos pontját nyomni és elborította a nőt a gyönyör, amit az orvosok egyszerűen csak "láb-orgazmus szindrómának" neveztek. A különös jelenséget két holland egyetemen, Utrechtben és Leidenben is kutatták az orvosok, majd végül arra jutottak, hogy valószínűleg a a korábbi műtétével lehet összefüggésben az eset, vagy aközben, vagy az azt követő kórházi tartózkodás közben megsérülhetett az egyik idegszál, és ez válthat ki olyan ingereket, amelyek a hüvelyi orgazmussal tökéletesen azonos reakciót okoznak.

Mrs. A. élete azóta visszaállt a rendes kerékvágásba, mert egy újabb műtéttel átvágták a problémás idegszálat, azóta az nem küld orgazmus-ingereket az agyba. Az orvosok ugyanakkor hozzátették, hogy megbecsülni sem lehet, hányan szenvednek még hasonló problémától, akik annyira kínosnak érzik ezt, hogy nem is mernek beszélni róla. "Talán ha több figyelmet szentelünk ennek a jelenségnek, a zavarban lévő betegek is bátrabban fognak beszélni róla" - idézte az egyik kutatót a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.