Minden bajt elűz?

Szexelni, szexelni, szexelni! - az orgazmus univerzális csodaszer

A kutatók szerint az orgazmus nem csak az egészséget segít megőrizni azzal, hogy megóv bizonyos fertőzésektől, de hatására fiatalabbnak is nézünk ki.

2012.10.20 19:44Konrád - ma.hu

Megállapították ugyanis, hogy az élvezés olyan természetes kémiai reakciót indít be, ami bármely pirulánál hasznosabb egészségünk és jó közérzetünk szempontjából. Az orgazmus elűzi a stresszt és a depressziót, enyhíti a fájdalmat és csökkenti a mell illetve prosztatarák kockázatát.

Dr. Mervyn Patterson bőrgyógyász szerint “az orgazmus a paraszimpatikus idegrendszer stimulálásával erősíti a véráramlást a bőr irányába, aminek hatására kinyílnak a bőr vérerei és ettől kipirultak leszünk”. A folyamat során a test hatalmas mennyiségű DHEA-t szabadít fel, ami a fiatalos megjelenést elősegítő, korosodás gátló hormon.

A megfázás ellen is a szexet javasolják a kutatók, hiszen már heti egy-két szeretkezés is növeli az , azaz az immunglobulin A mennyiségét, amely nyálban található antitest segíti az immunrendszert a betegségek elleni harcban. Ráadásul egy jó szex kiváltja az altatótablettákat is, hiszen az orgazmus közben felszabaduló oxytocin remek alvást biztosít.

Az angliai orgazmus-oktató, Dr. Lisa Turner elmondta, “ha valaki nem akar szívrohamot kapni, legyen orgazmusa. Egy izraeli tanulmány szerint a szívrohamot átélt nők többsége kevés orgazmust élt át és fordítva”.

A rendszeres szex a stresszt is képes legyőzni, hiszen orgazmus közben többféle endorfin is felszabadul, többek között szerotonin, ami a hírhedt Prozac egyik fő összetevője. De prolactin is termelődik, aminek nyugtató hatással van.

A kutatók szerint amellett, hogy a magas vérnyomást is csökkenti, a szex nagyon fontos az idősebb férfiak számára a prosztatarák megelőzésében, ugyanis kitisztítja a prosztatamirigyet a sperma kilövellésekor. Ráadásul a megnövekedett tesztoszteronszint szintén jó hatással van a szívre.

Azoknál a nőknél és férfiaknál, akik kevés orgazmust élnek át, 25%-kal nagyobb a mellrák kialakulásának esélye, állapították meg görög kutatók.

Azok a párok, akik legalább heti három alkalommal áldoznak a szerelem oltárán, 10 évvel tűnnek fiatalabbnak azoknál, akik csak heti két vagy még kevesebb alaklommal. “Boldoggá tesz minket és olyan vegyi anyagokat termel, amik közvetlenül erősítik a testet és az agyat” - mondta el Dr. David Weeks, a Royal Edinburgh Hospital neuropszichológusa. Egy New Jerseyben készített tanulmány pedig arra mutatott rá, hogy a rendszeresen élvező nők jobban viselik a köszvény és az ostorszíj okozta fájdalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.