Havazásra, hidegre lehet számítani

Télies idővel folytatódik a március

Március utolsó hetének kezdetén borús időre, hidegre, havazásra és hófúvásra kell készülni, a hét második felében viszont enyhülni kezd az idő, a hétvégére már 10 fok körüli maximumok várhatók.

2013.03.24 16:35MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A déli óráktól a Dunántúlon intenzívebbé válik a havazás, ugyanakkor délkeleten havas esőbe vált át a csapadék. A keleti, északkeleti szél az Észak-Alföldön és a középső országrészben időnként megerősödik, ami a Dél-Dunántúlon és a középső megyékben néhol hófúvásokat okoz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 3 fok között, délkeleten plusz 3 Celsius-fok felett valószínű. 

Kedden borult idő lesz, országszerte várható váltakozó intenzitású, ismétlődő havazás, délkeleten eleinte havas eső is lehet. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében többfelé megerősödik, helyenként hófúvás is várható. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul. 

Szerdán eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten várható hószállingózás, havazás. Délkeleten havas esőre, esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani, míg a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak. 

Csütörtökön már hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Szórványosan valószínű kisebb csapadék, ami hó, havas eső, eső egyaránt lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon - főleg nyugaton - ennél hidegebb idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között valószínű. 

Pénteken többfelé várható eső, zápor és többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 és plusz 10 fok között alakul. Szombaton és vasárnap is sokfelé várható ismétlődő eső, zápor. 

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 7 és plusz 12 fok között alakulnak. 

Vasárnap a leghidegebb órákban plusz 2 és plusz 7 fok között alakulhat a hőmérséklet, nappal pedig plusz 6 és plusz 11 fokig melegedhet az idő – derül ki az előrejelzésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.