Migrén ellen nincs jobb egy kiadós szeretkezésnél!

Miért jobb a szex a fejfájás-csillapítónál?

"Jaj, drágám, most ne, gyötör a migrén!" Hány férjet pattintottak már le ezzel a szöveggel az éjszakai hancúr helyett? Pedig a kutatók újabb tudományos bizonyítékot találtak rá, hogy nincs jobb a fejfájásra egy kiadós szexnél!

2013.03.04 11:36ma.hu

A szexuális aktivitás a migrén számos változatát részben vagy teljes egészében képes elűzni - erre jutott egy csapat neurológus a németországi Munster Egyetemen végzett kutatások alapján. Az általuk most kiadott tanulmány tehát nemhogy pihenést és nyugalmat javasolna a görcsös fejfájás áldozatainak, hanem egyenesen arra biztatja őket, hogy olyankor vágjanak bele egy kiadós lepedőcsatába, az eredmény akár a legerősebb gyógyszereknél is hatékonyabb lehet. A megállapítást egyébként pontosan 1000 beteg alapos vizsgálata és kikérdezése után tették - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A kutatók 800 kérdőívet küldtek szét regisztrált migrénes betegeknek, további 200-at pedig olyanoknak, akik rendszeresen szorulnak orvosi ellátásra a fejfájásos panaszaik miatt. A névtelenül visszaküldött kérdőívek alapján megállapították, hogy minden ötödik migrénes egyén teljesen megszabadult a fájdalmától, ha terápiás eszközként bevetette a szexet, a többieknek pedig jelentősen csökkentek a panaszaik, különösen a férfi betegeknek. A gyanú szerint ez azzal magyarázható, hogy szex közben jelentős mennyiségű boldogsághormon, endorfin szabadul fel, ami egyúttal természetes fájdalomcsillapító hatással is bír.

Ráadásul a fájdalomcsillapításra nem is kell annyit várni így, mint a gyógyszereknél, a hatás szinte azonnal jelentkezik és a betegek jelentős részénél tartós tünetmentességet biztosít. Mostantól tehát nincs kifogás, sőt, fejfájás esetén nemcsak bele kell egyezni a párunk közeledésébe, hanem a legjobb, ha mi magunk kezdeményezünk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.