Évtizedes vágyak valósulhatnak meg

Családbaráttá formálnák Pest megyét

Az eddiginél hosszabb nyitva tartással üzemeltetnék a bölcsődéket, óvodákat, vagy például a napközit. El sem merjük hinni...

2013.02.27 07:51MTI

Családbarát megyévé válna Pest megye a társadalmi vitára bocsátott területfejlesztési koncepcióhoz érkezett helyi javaslatok, valamint a megyei közgyűlés legutóbbi ülésének határozata szerint.

A megyeháza hivatalának sajtófőnöke, Ambrus András elmondta, hogy a régiós településekkel folytatott konzultációk eredményeként a megyei önkormányzat szociális térképet készít a területi egyenlőtlenségek feltárására, míg az egyes önkormányzatok a lakossági igényeket figyelembe véve teremtik meg a családbarát beruházások, szolgáltatások kiépítésének lehetőségeit.

A közös stratégiai cél elérése érdekében a Pest megyei településeken igyekeznek minél több munkahelyet teremteni, hogy visszaszorítsák az ingázást, de növelnék a bölcsődék, óvodák, iskolák, valamint az időskorúak ellátását biztosító intézmények és szolgáltatások számát.

Ahol megoldható, az eddiginél hosszabb nyitva tartással üzemeltetnék a bölcsődéket, óvodákat, vagy például a gyermekek és idősek napközijét, és minden oktatási intézményben adnának meleg ételt - tette hozzá a sajtófőnök.

A tervek szerint bővítik a megyében a gyermekjóléti szolgáltatások körét, míg a munkahelyeken a rugalmas munkaidő bevezetésével járulnának hozzá a családbarát megyéről szóló koncepció megvalósításához, amit uniós, illetve saját forrásból finanszíroznának.

A megyei területfejlesztési koncepciót - a családbarát elemekkel együtt - végleges formájában áprilisban fogadhatja el a közgyűlés - közölte Ambrus András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.