Rovarirtó szerrel átitatott háló

Malária - életeket ment a szúnyogháló

Speciális szúnyoghálót fejlesztett ki a WHO (Egészségügyi Világszervezet) felhívására egy vegyipari vállalat. A rovarirtó szerrel átitatott háló perceken belül elpusztítja a szúnyogokat - az emberekre viszont teljesen veszélytelen.

2008.06.16 17:35medipress.hu

A BASF által kifejlesztett új típusú szúnyogháló főleg afrikai térségek maláriától szenvedő lakóinak jelenthet életmentő segítséget. A malária egyike a világ három legpusztítóbb betegségének: évente több, mint egymillió áldozatot követel, s az áldozatok számát tekintve csak az AIDS és a tuberkulózis múlják felül.

Afrikában minden fél percben maláriában hal meg egy gyermek, s minden második áldozat 5 év alatti – a betegséget pedig főként szúnyogok hordozzák. A BASF által kifejlesztett Interceptor rovarirtó szúnyogháló csak néhány dollárba kerül, évekig használható, így - többszöri mosás után is - hosszan tartó védelmet nyújt a veszélyeztetett térségek lakóinak és drasztikusan csökkenti a megbetegedés kockázatát.

A szúnyogirtó szer alapanyaga krizantémban is megtalálható alfacipermetrin, ami már egész kis mennyiségben is végzetes lehet a vérszívók számára, de a gerincesekre egyáltalán nem hat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.