Iskolai lövöldözés

Sokkot és elborzadást okozott világszerte az amerikai iskolai ámokfutás

Döbbenettel és elborzadással fogadták az Egyesült Államokon kívül a Connecticut állambeli pénteki ámokfutást.

2012.12.15 14:46MTI
KATT a képre! >>>

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője brüsszeli közleményében leszögezte, hogy sokként érte a lövöldözés híre. Együttérzését fejezte ki az áldozatok családjával és az amerikai néppel.

José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke borzalmas tragédiának nevezte, hogy az ámokfutásnak reményteljes, fiatal életek estek áldozatul.

Több EU-tagország vezetője is gyorsan kifejezte részvétét az Egyesült Államokban történtekkel kapcsolatban.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök emellett azt is hangoztatta, hogy "ebben a nehéz időszakban minden kanadai amerikai barátaink oldalán áll".

A Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában egy ámokfutó 26 embert, köztük 20 kisgyermeket lőtt agyon helyi idő szerint péntek délelőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.