Nem Ryan, hanem az öccse gyilkolt

Téves információk az amerikai alsós iskolai lövöldözésről

A húszéves Adam Lanza lőtt agyon 26 embert, köztük 20 kisgyereket a newtowni általános iskolában pénteken - erősítették meg az amerikai bűnüldöző hatóságok.

2012.12.15 14:35MTI

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az ámokfutót Ryan Lanzának hívták, de mint kiderült, az öccse, Adam Lanza volt a tettes - jelentette szombaton a CNN hírtelevízió.

Egy rendőrségi illetékes megerősítette, hogy Ryan Lanzának feltehetően semmi köze a vérengzéshez, nem is vették őrizetbe, de kihallgatják az esettel kapcsolatban. A tettes 24 éves bátyja "rendkívül együttműködő" - mondta a névtelenül nyilatkozó rendőrtiszt. Ryan Lanza az elmúlt években nem állt kapcsolatban húszéves öccsével, ennek ellenére elővigyázatosságból átvizsgálják a számítógépét és a telefonos hívásait.

Az Adam Lanzaként azonosított ámokfutó helyi idő szerint péntek délelőtt Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown általános iskolájában követte el a vérengzést. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a tettes először az iskolában tanító édesanyjával végzett a tanintézetben. A CNN hírtelevízió információ szerint azonban a tettes nem az iskolában, hanem saját otthonában ölte meg az édesanyját, Nancy Lanzát.

Azok az információk is téveseknek bizonyultak, hogy az ámokfutó megölte az édesapját. Az édesapa - aki rég elvált Nancy Lanzától - él, és a hatóságok őt is kihallgatják az esettel kapcsolatosan.

A CNN helyszíni tudósítása szerint a szülők még nem láthatták az áldozatul esett gyerekek holttestét. Az azonosításra várhatóan az éjszaka folyamán kerül sor.

Korábbi hírekkel ellentétben a tettesnél - aki feltehetően végzett magával az iskolában - nem négy, hanem három fegyvert találtak. A CNN úgy tudja, hogy mindhárom fegyver a megölt édesanya, Nancy Lanza nevén tartották nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.