A rák elleni ebéd titka

Harc a rák ellen egy tányér étellel

Egyetlen étel sem képes csökkenteni a rák kockázatát, de az ételek megfelelő kombinációja már segíthet.Harc a rák ellen egy tányér étellel

2012.09.11 17:25napidoktor.hu

Étkezéskor mérj ki legalább kétharmad rész növényi alapanyagú ételt, és legfeljebb egyharmad állati eredetű fehérjét. Ez az „Új amerikai tál”. Az Amerikai Rákkutató Intézet szerint, a rák elleni harc egyik fontos eszköze, hogy több növényi eredetű ételt fogyasszunk!

Színekkel a rák elleni harcban

A gyümölcsök és zöldségek tápanyagokban gazdagok - és minél színesebbek annál több tápanyagot tartalmaznak. Ezek az ételek segíthetnek csökkenteni a rák kockázatát amellett, hogy még az ideális testsúlyt is elérhetjük a rendszeres fogyasztásukkal. A súlyfelesleg többszörösen megnöveli a vastagbél,-nyelőcső,- és veserák kockázatát. Törekedj arra, hogy legalább napi ötször egészségesen elkészített ételeket fogyassz!

A rák elleni ebéd

A B9-vitamint, vagy más néven a folsavat a bélflóra is képes előállítani, a sejtek érésében van nagy szerepe. Amennyiben nem jut megfelelő mennyiségű folsavhoz szervezetünk, vészes vérszegénység alakulhat ki. Mindenképpen szükség van rá a B12-vitamin és a vas felszívódásához, mely nélkül ez nem lehetséges. Gyomor és bélrendszeri panaszok, szájnyálkahártya berepedezése. Együnk ebédre spenótot, valamilyen finom szójás ételt, vagy zöld salátát.

További néhány B-vitaminban gazdag étel

B-vitaminban gazdag étel a spárga és a tojás is, ezenkívül megtalálható a csirkemájban, babfélékben,napraforgómagban és a leveles, zöld színű zöldségekben,mint a spenót vagy a fejes saláta. A vitaminbevitel legideálisabb módja nem tabletták formájában történik, hanem elegendő gyümölcs, zöldség és rostban gazdag termékek fogyasztása által.

Teával a rák ellen

A zöld tea polifenolokat tartalmaz, aminek a növények köszönhetik antioxidáns hatásukat. Azzal is növelhetjük szervezetünk rák elleni védekezőképességét, ha naponta legalább három csésze zöld teát elfogyasztunk. A szívbetegségek megelőzésében is hatékonynak bizonyult a zöld tea főzete.

PET-CT

Ha rendszeresen odafigyelünk a kalória bevitelre és az egészséges ételeket és italokat fogyasztunk, nem kell rettegnünk a ráktól, azonban ez még nem mentesít a szűrővizsgálatok alól! Aszervezeted csak folyamatos felügyelettel tartható karban. Egy olyan teljes testes korai diagnosztikával, mint például a PET-CT vizsgálat, időben felismerhető a legtöbb szervi elváltozás.

A kutatások eredményei szerint a zöld ételek fogyasztásával a mellrák kockázata 25%-kal csökkenhet, a nőknél pedig ez a leggyakoribb daganatos megbetegedés. Ne hagyatkozz az utólagos kezelésekre, inkább étkezési szokásaidon változtass, és megúszhatod a kellemetlen következményeket!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.