Többet ér, ha fokozottan szívódik fel a flavanol

Végre egy csoki, amit érdemes lesz magunkba tömni!

Nagyszerű hír a csokimániásoknak: egy új technológia növeli a kakaóban levő flavanol molekulák felszívódását a szervezetben, amely növeli a bőr oxigénellátását.

2012.05.29 18:55ma.hu

Íme a hír, amire a csokiimádók világszerte vártak. A csokoládé az egyik legjobb élelmiszer, ami lassítja az öregedést. Cambridge-i kutatók tudományos áttörést vittek véghez, amely a csokit valóságos öregedésgátló csodaszerré teszi.

Technológiájuk segítségével megnő a szervezetben a kakaó flavanol nevű molekuláinak felszívódása, amely növeli a bőr oxigén-ellátását, ez pedig elengedhetetlen az öregedés folyamatának lassításában.

Ehhez az szükséges, hogy a csokoládé összetevőit módosítsák az általuk kifejlesztett speciális coco-lycosome biotechnológiával, amely húszszorosára növeli a kakaó flavanolok hatékonyságát a változatlan csokoládéval szemben. Egy ilyen csokiból akár egy-két kocka is ugyanolyan hatással ér fel, mint más csokiból két tábla elfogyasztása.

A módszert Dr. Ivan Petyaev találta fel - a The Grocer magazinnak nyilatkozva azt mondta: két tábla csoki elfogyasztása egy csokoládéimádó számára jó hír lehet, de nem mindenki szereti ennyire a csokit.

Most azonban már mindenki élvezheti a kakaó flavanolok kiváló adottságait egészségének kockáztatása és szokásai megváltoztatása nélkül.

A doktor szerint a technológiának nincs hatása a csokoládé ízére és szerkezetére sem. Az összetevők megváltoztatása biztonságos, az élelmiszer-ipar is elfogadja. Vagyis hamarosan a boltokba kerülhetnek a hatékonyabb flavanol-felszívódást elősegítő csokik.

Dr. Carrie Ruxton táplálkozási szakértő ugyanakkor több bizonyítékot is szeretne. "Jó úton járunk. A flavanolok valóban nehezebben felszívódó molekulák, ezért a felszívódás megkönnyítése jól hangzó dolog - mondta. -  Mielőtt azonban igazán izgalomba jövünk, a fogyasztó tapasztalatait is meg kellene várni. Emellett mindig mérlegelni kell az esetleges káros hatásokat is. Ha ugyanis mind többet és többet eszünk a csokiból, számolnunk kell a kalóriák és a telített zsír szaporodásával is."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.