Milyen hatással vannak ránk a színek?

A szín, ami szexre késztet!

Szeretnénk tudni, milyen színű legyen az irodánk fala, hogy serkentse kreativitásunkat? Milyen felsőt viseljünk, hogy elbűvöljünk egy nőt? Íme a válasz.

2012.05.20 14:55ma.hu

Meghökkentő hatást váltanak ki a színek - bár hatásukat eddig is ismertük, az amszterdami egyetem kutatói felfedezték, hogy a pókerjátékosok, akik pirossal játszanak, magabiztosabbak; de ez nem minden: versenytársaik otthonosabban érzik magukat a piros zsetonok hatására.

A pókeres kísérlet azonban csak a legutóbbi tanulmány a színeket érintő kutatások közül, amelyek arra voltak kíváncsiak, milyen pszichológiai, érzelmi és szexuális válaszok köthetők a különféle színekhez.

Nagy a választék a minket körülvevő, dinamikus világban, valósággal vibrálnak körülöttünk a színek, ezért az alábbi útmutató praktikus lehet. Hogyan "színezik ki" a színek felfogásunkat?

Ha azon gondolkodunk például, milyen színű pólót viseljünk, hogy elbűvöljünk egy nőt, vagy színt választanánk az irodánk falára, hogy serkentse gondolkodásunkat, kreativitásunkat, íme egy kis segítség.

A piros szín javítja a részletekbe menő figyelmet. Figyelemfelkeltő. A nők szexuálisan attraktívnak találják ezt a színt. Úgy tűnik, gyorsabban telik az idő a hatására.

A fekete szomorúságot idéz fel. Ösztönözheti az agresszió érzését. A narancs éhséget okoz, de lelkessé tesz.

A zöld szín a relaxációra ösztönöz, serkenti a kreativitást. Növeli a biztonságérzetet, javítja a koncentrációt és erősíti a memóriát is. A sárga melegséget, gyengédséget sugároz. Növeli az izgatottságot, és optimistábbá tesz.

A kék serkenti a nyitottságot, az új ötleteket. Hatására az az érzésünk, lassabban telik az idő. A kék szintén relaxáló hatású.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.