Megállíthatatlan az amerikaiak elhízása?

Jó ég! 45 kiló pluszt cipelnek nemsokára magukon?!

Nem csökken az amerikaiak derékbősége az elkövetkező húsz évben, az elhízásjárvány feltartóztathatatlannak tűnik szakértők szerint.

2012.05.08 12:50MTI

Az Egyesült Államok lakosainak egyharmada már elhízottnak számít, 2030-ra ez az arány 42 százalékra emelkedik - vetítették előre kutatók.

A kormányzat rendelkezésére álló adatok szerint az elhízás kiegyenlítődik a korábbi évtizedek jelentős emelkedései után, de egy új tanulmány arra világított rá, hogy az elhízás kisebb léptékű emelkedésre így is számítani kell.

A Duke Egyetem kutatóinak jóslata szerint 2030-ra az amerikaiak 11 százaléka - a mostani kétszerese - súlyosan elhízott lesz mintegy 45 kilogrammos vagy annál is nagyobb túlsúlyt cipelve magán.

Az elhízásjárvány növeli a cukorbajos, a szív- és érrendszeri megbetegedések és más egészségügyi problémák számát, ezzel együtt pedig az egészségügyi ellátás "számláját".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.