Érdekességek a futam útvonalán...

Tehénürülék fejfájás ellen - Érdekességek a Budapest-Bamako raliról

A londoni székhelyű Travel Channel 110 országban vetíti a Budapest-Bamako Raliról készült filmet, ám előtte bemutatják az egyik fővárosi moziban - A produkció olyan érdekességeket is bemutat, amelyekkel a futam útvonalán találkoztak a résztvevők.

2008.05.09 12:15MTI

A londoni székhelyű Travel Channel 110 országban vetíti a Budapest-Bamako Raliról készült filmet, ám előtte bemutatják az egyik fővárosi moziban.

A filmet a volt rádiós és a futam kitalálója, Szabó Gál András írta és rendezte. Alkotását kaland-dokumentumfilmként jellemezte. "Mivel a sorozat megrendelője a Travel Channel volt, fontosnak tartottuk, hogy azokat a turisztikai és utazási érdekességeket bemutassuk a filmben, amelyekkel a futam útvonalán találkoztunk" - tette hozzá a rendező.

Az érdekességek között szerepel sárból épült fürdőszoba Maliban, krokodilokkal úszó mauritániai gyerekek és egy idős asszony, aki a migrénjét a homlokára kent tehénürülékkel gyógyította.

A film főszereplője Szabó Gál András mellett két angol versenyző, Kevin Foster és Kevin Smith, akik egy 21 éves Polski Fiattal vágtak neki a több mint nyolcezer kilométeres távnak. A bonyodalmak már a rajt után öt perccel elkezdődtek, amikor lefulladt az autójuk.

Ám nemcsak a kis Polski volt ismeretlen számukra, hanem a műholdas navigációs rendszer is, ezért már Magyarországon eltévedtek, és míg a mezőny az osztrák-magyar határ felé haladt, ők komppal szelték át a Balatont és Horvátországban lyukadtak ki.

A festői szépségű tájak, a zord szaharai körülmények mellett a film a futam mindennapjairól is szórakoztató képet fest. A négyrészes sorozat első részét a Travel Channel május 21-én este mutatja be Európában, Afrikában és a Közel-Keleten.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.